⏱️Műszak kezelés

Ahhoz, hogy elkezdjük az értékesítést, meg kell nyitnod a műszakot.

Első belépéskor, a műszak nyitást kötelezően el kell végezni, tehát egészen addig, míg ez nem történik meg nem is engedjük az értékesítést.

Műszak nyitás

A műszak nyitás során írd be a váltópénzt, amivel meg szeretnéd nyitni a napot, majd a "Megnyitás" gombra kattintva vissza is jelezzük, hogy megnyílt a nap, és el tud kezdődni az értékesítés.

A gyors műszak kezelést bármikor eléred a bal oldali menüben felülről a 3. menüpontban:

Műszak információk

Ha részletesen szeretnéd látni a műszak adatait, ahol a statisztikákat, és az értékesített blokkokat szeretnéd látni, kattints a Beálltások -> Műszak kezelés menüpontra:

Ezen az oldalon lehetséges a pénz be és pénz ki funkciók használata is. Ezek segítségével tudod kezelni a nem eladásból származó pénzmozgások rögzítését a pénztárgép felé.

Ha van pénztárgép / adóügyi integrációd

Abban az esetben ha van valamilyen adóügyi integrációd, akkor a Beállítások -> Műszak kezelés -> Pénztár dokumentumok menüpontban az adott dokumentumra (blokk / napnyitás / napzárás stb..) kattintva újra nyomtathatod a blokkot. Adóügyi nyomtató esetén nem is engedjük, hogy lezárd úgy a napot, hogy nincsenek ezek a tételek kinyomtatva!

Ugyanezt a menüpontot gyorsan is eléred: Beállítások -> Pénztár.

Műszak zárás

Amint végeztél az értékesítéssel és szeretnéd lezárni a napot, a gyors menüben is meg tudod tenni, valamint a Beállítások -> Műszak kezelés -> Műszak zárás gombra kattintva.

Ebben az esetben az értékesítési lehetőség megszűnik, egészen addig, amíg újra nem nyitjuk a műszakot.

A bal oldali menüben a műszak ikon pirosra vált, valamint ha rákattintunk az értékesítésre, akkor fel is ugrik az ablak, hogy meg kell nyitnunk a műszakot a kezdéshez:

Last updated