🖨️Nyomtatók

Amennyiben szeretnénk nyomtatóval dolgozni - ami nem adóügyi eszköz - tehát konyhai / pult rendelés nyomtató, és vagy összesítő blokk nyomtató.

A beállításokhoz kattintsunk a "Nyomtató" menüpontra.

A nyomtatókat többféleképpen lehet csatlakoztatni, és többfajtaképpen tudjuk kezelni őket.

 1. Eszköz privát nyomtatói

 2. Hálózati nyomtatók

TIPP

Abban az esetben, ha több értékesítési pontod van, és több POS ugyanazt a nyomtató használná, akkor érdemes hálózati nyomtatóként hozzáadni, így a beállításokat nem kell elvégezni még egyszer, csupán a nyomtatási módokat kell majd összerakni (lásd később).

Viszont ha USB-vel csatlakoztatunk egy olyan nyomtatót, amit csak az a gép használ, akkor privát nyomtatóként lehet felvinni. Ha hálózatos nyomtatót csatlakoztattunk, akkor is tudjuk privátként beállítani úgy, hogy másik eszköz ne lássa ezt a nyomtatót a hálózaton, csak abban az esetben ha mi kézzel állítjuk be.

Nyomtató hozzáadása

Nyomtatót többféleképpen is hozzá tudunk adni a rendszerhez.

 1. USB

 2. Beépített printer (windows)

 3. Hálózaton lévő nyomtatót

 4. Bluetooth nyomtatót (android)

Kattintsunk a nyomtató hozzáadása gombra és menjünk végig a lépéseken.

Adjuk meg a nyomtató nevét, a nyomtató típusát, a kommunikáció típusát és a végén a kommunikáció típusától függően, a maradék adatot (IP cím, USB port, Bluetooth név).

FONTOS TUDNI!

A legtöbb blokknyomtató EPSON protokollal vagy STAR protokollal rendelkezik. A mellette lévő szám az a blokk szélességével párhuzamos karakterszámot jelenti, hogy a blokkra összesen egy sorba mennyi karakter fér ki. Ha egyik karakterszám se megfelelő, akkor lehetőség van saját értéket beírni.

Mentsük el a nyomtatót a "Mentés" gombra kattintva.

Nyomtató beállítások

Amint hozzáadtuk a nyomtatót További beállításokat kell elvégeznünk rajta, hiszen be kell állítanunk, hogy miként nyomtasson.

Kattintsunk a nyomtató kártya jobb felső sarkában lévő három pöttyre és végezzük el a beállításokat.

Az alábbi menüpontokat látjuk:

 • Nyomtató eltávolítása

 • IP cím módosítása (hálózatos nyomtató esetén)

 • Rendelés nyomtatás be

 • Blokk nyomtatás

 • Nyomtató típus váltás

 • Pultok kiválasztása

TESZT nyomtatás

Minden beállítás után (rendelés nyomtatás, blokk nyomtatás) a rendszer automatikusan tesztelésre kér fel minket, hogy biztosan jó-e a kapcsolat. Amennyiben igen, kapunk egy blokkot, hogy minden rendben jó munkát! Ha nem, akkor módosítsuk a beállításokat addig, amíg megfelelő lesz a kapcsolat.

Blokknyomtatás beállítás

Amennyiben összesítőt szeretnénk nyomtatni, úgy a három pöttyre kattintva a Blokk nyomtatást kell kiválasztani.

Ha azt írja a szoftver, hogy a teszt nyomtatás sikeres volt és jött is ki papír a nyomtatóból, úgy kattintsunk a Blokk nyomtatás be gombra.

Ezután a kiválasztott nyomtatón összesítőt fogunk nyomtatni az adott rendelésről, mely szerteágazóan személyre szabható -> Lásd: Blokk előnézet témakör.

Rendelés nyomtatás

Ha több nyomtatóval is rendelkezünk, vagy ezt a nyomtatót szeretnénk rendelések nyomtatására is használni, úgy a Rendelés nyomtatás be gombbal be tudjuk ezt a funkciót kapcsolni.

A menet hasonlóképpen ugyanaz mint a blokknyomtatásnál, teszt nyomtatást hajt végre a rendszer, és ha azt írja, hogy a teszt nyomtatás sikeres volt és jön ki papír is a nyomtatóból, úgy kattintsunk a Rendelés nyomtatás be gombra.

TÖBB PULT nyomtatása egy nyomtatóra

Amennyiben egy nyomtatóval rendelkezünk, és a rendeléseken a konyhai blokkot és a pultba kerülő blokkot manuálisan osztjuk szét, úgy a nyomtatót kétszer kell létrehozni és külön beállítani az egyikre az egyik pultot, a másikra a másik pultot a "Pultok kiválasztása" gombra kattintva

Last updated