⚖️Mérleg használat

Integráció

Jelenleg a CAS PR-2 típusú mérleg integrációját tudjuk használni a programmal. Amennyiben az eszközön nem található COM port, úgy szükségünk lesz egy RS232 USB átalakító kábelre. Miután összecsatlakoztatjuk a két eszközt, el kell fogadnunk a felugró ablakban, hogy a Barsoft kezelhesse az USB-s eszközt.

Első lépésként a beállításokban a mérleg integráció alatt a megfelelő usb portot válasszuk ki.

Mérendő termék

Ahhoz, hogy egy termék beütésekor számításba vegyük a mért értéket, be kell állítani a termék méreténél iPanel V2-n a "Mérendő" kapcsolót.

Amennyiben egy termék méretének az NTAK egység típusa kilógramm és a mérendő kapcsoló aktiválva van, a mérés eredménye befolyásolni fogja a termék értékét.

Láthatóság

BrandApp vagy Kiosk használata esetén a méret láthatóságának levétele (azért, hogy ne lehessen mérendő terméket rendelni appból, vagy kioskról)

Mérés

Amennyiben a mérleget sikeresen integráltuk, már egyből láthatjuk a mérleg aktuálisan mért értékét a kijelzőn.

Eladáskor elég kiválasztani a mérendő terméket, ezután a mérlegre helyezzük a terméket, és amint stabil értéket mutat a mérleg (ezt a mért érték körülötti zöld keret jelzi), már hozzá is adhatjuk a kosárhoz.

Amennyiben nem integrálható mérleget szeretnénk használni, a mért értéket kézzel kell majd beírnunk "Mennyiség állítás"-kor.

Csomagolás súlyának levonása

Ha beállítunk egy olyan csomagolást a termékünkhöz, aminek súlya van, a mérendő terméknél bekapcsolhatjuk a "Csomagolás súlyának levonása" opciót. Ezzel a mért értékből a rendszer automatikusan levonja a csomagolás súlyát, így nem kell tárázni a csomagoló mérlegre helyezése előtt.

Last updated